Lucreaza cu noi!
Părerea ta este foarte importantă pentru noi, astfel ai la dispoziție această secțiune de contact rapid, unde ne poți întreba orice nelămurire ai în domeniu. Îți mulțumim și promitem un răspuns eficient !
office@itexclusiv.ro 0766.677.047
0766 677 047 office@itexclusiv.ro

Ce intelegem prin Web Design si cat de amplu este acest proces?

Ce intelegem prin Web Design si cat de amplu este acest proces?

1. Introducere. Ce este Web Design-ul?

Web Design

  Web Design-ul este procesul de creare a unui website. În esență, acest proces se sprijină pe doi piloni fundamentali: identitatea vizuală a site-ului web (User Experience și User Interface) și funcționabilitatea site-ului web (HTML, CSS, JavaScript). Un Web Design de calitate va avea întotdeauna drept scop crearea unui website ușor de parcurs de vizitatori. Este esențial ca site-ul web să fie responsive. Asta înseamnă că elementele de design se vor modifica automat, adaptându-se la dimensiunea dispozitivului (desktop sau ecranul smartphone-ului). Pentru a înțelege cum funcționează acești piloni și care este rolul lor în sprijinirea întregului proces de creație, îi vom analiza în detaliu în cele ce urmează:

2. Identitatea vizuală a site-ului web

3. Funcționabilitatea site-ului web. Cunoștințele pe care le deține un Web Designer

web

  În primul rând, un Web Designer profesionist va identifica obiectivele clientului pentru a-și pune în aplicare cunoștințele în procesul de creare a site-ului web. El va ține cont de interesele companiei pentru a crea identitatea vizuală și funcționabilitatea respectivului website. Pentru ca site-ul creat să fie funcțional și ușor de folosit, un Web Designer trebuie să cunoască trei limbaje de programare: obligatoriu HTML și CSS și, opțional, JavaScript.

4. Ce implică diferența între Web Design și Web Development?

  Cele două categorii sunt diferite și implică acțiuni diferite. Însă, în ultimul timp, tot mai mulți Web Designeri și-au însușit cunoștințe de web development. Prin urmare, reușesc să creeze site-uri fără să apeleze la ajutorul altor profesioniști. Pentru a înțelege diferența dintre cele două categorii, este util să știi, în primul rând, care e aria de activitate și expertiză a unui Web Developer. Astfel, un Web Developer construiește site-ul cu ajutorul codului, în concordanță cu planul Web Designer-ului. Sunt trei ramuri pe care un Web Developer se poate specializa:

5. Concluzie. Importanța Web Design-ului într-o lume digitală

Web Design

  Sper că te-am lămurit ce este Web Design-ul, care sunt elementele pe care se sprijină și cine sunt profesioniștii care fac posibile site-urile pe care navigăm zilnic. Însă o întrebare tot rămâne: de ce este atât de important acest domeniu, mai ales în lumea digitală în care ne aflăm cu toții, cu sau fără voia noastră?

  Răspunsul nu este atât de amplu precum procesul de creare a unui webiste și poate ține loc de concluzie. Așadar, importanța Web Design-ului într-o lume digitală nu poate fi pusă la îndoială, întrucât internetul este cea mai utilizată sursă de informații. Iar utilizatorii trebuie să aibă o experiență plăcută și informativă atunci când accesează un site web.

  Un Web Designer care nu deține toate cunoștințele necesare va crea site-uri ori prea încărcate și greu de urmărit, ori cu informații insuficiente. De aceea, este necesar să accesăm pagini cu o paletă de culori plăcută, un stil relevant și un aspect atrăgător și ușor de urmărit. În același timp, și clientul va fi mulțumit. Fiindcă va primi un proiect ca la carte, realizat în concordanță cu nevoile și obiectivele sale.